Translate

EN NL

Bablic Code is Here
blogHeader
Nieuwe ideeën, visies en tips van

The Little Gym 

 

Vakantie camps tijdens de voorjaarsvakantie...Geef je nu op!!

campsCamps-img

Tijdens de voorjaarsvakantie in de week van 20 t/m 27 februari is The Little Gym open voor alle reguliere lessen. Naast de lessen bieden we ook een aantal vakantiekampen voor kinderen van 3 tot 8 jaar aan op de volgende dagen:


Maandag 20 februari van 12.30 - 15.30

Dinsdag 21 februari van 14.00 tot 17.00

Donderdag 23 februari van 12.30 tot 15.30


Reserveer op tijd, de ervaring leert dat de vakantiekampen snel vol raken.

Bel naar 020-4040798 of mail naar amsterdam@thelittlegym.eu


Zoveel activiteiten om uit te kiezen

TLG_BackHandspringGirl (1)
Een nieuwe fase in het leven van je kind! Nu ze 6 jaar zijn gaat er een wereld van bewegingsmogelijkheden voor ze (en jou!) open. Het aanbod is gevarieerd en soms ook wat overweldigend. Want waar ben je naar op zoek? Misschien heb je zelf vroeger ook gehockeyd of gevoetbald en wil je graag dat je kind ook plezier aan deze sport beleefd. Of misschien gaat de hele klas op ballet en wil je kind dit ook graag. Al met al een heleboel keuzes te maken.


Je kind heeft tijdens de Gangmakers/Goede maatjes gewerkt aan een sterke basis voor de toekomst. Ze zijn sterker geworden, leniger en hun coördinatie is verbeterd. Ze hebben geleerd om samen te werken in een team. Nu hun bewegingsmogelijkheden zijn toegenomen verandert de inhoud van de lessen bij The Little Gym met hen mee.


Onze Hot Shots en Flips lessen zijn gebaseerd op het curriculum van de USA Gymastic Federation; het draait allemaal om de radslagen, handstanden en flick flacken! De focus van een Hot Shots / Flips les is het aanleren van de turnvaardigheden. De groepen worden op niveau ingedeeld en speciaal voor de kinderen die klaar zijn voor een nieuwe uitdaging hebben we de Twisters groep voor gevorderden.


Op een niet competitieve manier dagen we de kinderen uit op hun eigen niveau en is je best doen belangrijker dan de beste te zijn. Met een verhouding van 1 instructeur op 7 kinderen leren kinderen op hun eigen tempo en ontvangen ze individuele feedback.


De thema’s zijn aangepast naar de leeftijd van de kinderen waardoor ze intensiever leren samenwerken en elkaar helpen met het leren van nieuwe vaardigheden.


Je kind gaat naar school!

PreKJumping_copy

Waar blijft de tijd! Je kleintje wordt alweer 4 jaar en dat betekent; ‘School’! Waarschijnlijk is je kind er aan toe, maar ben jij dat ook? Misschien vind je het leuk om wat meer te lezen over wat jullie te wachten staat.

 

Ouders maken zich soms zorgen over het feit dat de eerste tijd op school als heel erg vermoeiend wordt ervaren. Je kind gaat immers meteen 5 dagen naar school en krijgt veel opdrachten en moet ook (misschien voor het eerst!) lang stilzitten en luisteren. Daarnaast moet je kind wennen aan de groepsdynamiek van een klas en de aandacht van de juf of meester delen met nog 28 andere kinderen. Geen wonder dat dit vermoeiend is!

 

Tijdens de Bengels les heeft je kind zich hier al op kunnen voorbereiden, door het volgen van instructies, het bij de groep blijven en het opbouwen van een vertrouwensrelatie met instructeurs.

 

Nu de verwachtingen van een schoolgaande kleuter veranderen, verandert The Little Gym mee. Onze Gangmakers/Goede Maatjes lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4 jaar en ouder om de kinderen te ondersteunen in deze nieuwe fase. Deze bieden we aan na schooltijd en in het weekend.

 

Na een dag stilzitten is je 4 jarige juist op zoek naar een plek waar ze, in een reeds vertrouwbare omgeving, hun energie kwijt kunnen door lekker te bewegen en zichzelf kunnen zijn.

 

Ieder kind is anders en het ene kind heeft misschien meer tijd nodig om zich aan te passen aan het drukke weekschema dan het andere kind. Het is niet alleen een grote verandering voor je kind maar ook voor jou als ouder!


Kom naar ons Open Huis

Friends_on_Bar (1)
Een middag vol plezier, spelletjes, klimmen en klauteren en meer.

Op zaterdag 4 februari organiseert The Little Gym Amsterdam een Open Huis voor iedereen die zin heeft in een gezellige, informatieve en actieve middag. Van 14:30 tot 16:30 uur zijn jullie van harte welkom voor een hapje en een drankje en natuurlijk veel leuke sport, spel en gymnastiekactiviteiten.

Voor zowel babies, peuters, kleuters en basisschoolleerlingen (4 maanden tot 12 jaar) valt er wat te beleven. Onze instructeurs staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen. 

We kijken ernaar uit om je op zaterdag 4 februari te ontmoeten!


Vriendjesweek bij The Little Gym *alleen voor leden

Social-Media_Bring-a-friend_General_1200x1200px (1)_copy

Wist je dat het volgende van week van maandag 16 januari tot en met zondag 22 januari vriendjesweek is. Alle kinderen die bij The Little Gym lessen volgen mogen een vriendje meenemen om samen plezier mee te maken in de les. Geef wel even door wanneer je een vriendje meeneemt naar de les door te bellen naar: 020-4040798 of stuur een mailtje: klik hier.Gelukkig nieuwjaar & openingstijden deze week

HappyNewYear2017_Dutch
Allereerst willen we iedereen een Gelukkig Nieuwjaar wensen!


Gedurende deze week is The Little Gym nog gesloten voor alle reguliere lessen. Op zaterdag 7 januari starten de reguliere lessen weer. Tot die tijd is The Little Gym geopend voor vakantie camps voor kinderen van 3 tot 8 jaar.


We kijken ernaar uit om iedereen vanaf 7 januari weer in de lessen te zien!Zoveel plezier tijdens de kerstvakantie camps, kom je ook?

15622516_10154208266512473_1471442177741816954_n_copy

Al plannen voor de kerstvakantie?

Tijdens de kerstvakantie bieden we camps aan voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Afgelopen week hebben de kinderen al veel plezier gemaakt en zelf een eigen The Little Gym kerstboom in elkaar gezet. 

Ben je benieuwd naar het lesrooster klik hier en voor meer specifieke informatie bel ons op 020-4040798.


Tot in de kerstvakantie!!


Sporten = gezond + leerzaam

14344921_10153925060677473_3724121238242666731_n
Sporten is gezond en leuk voor zowel jong als oud! Als ouders is het belangrijk om je kind hierbij al van jongs af aan te stimuleren. Intensief bewegen gaat niet alleen overgewicht tegen: het geeft je kind ook een goede conditie en het zorgt ervoor dat het zijn of haar energie kwijt kan. Naast dat sporten supergezond is, is het ook nog eens erg leerzaam. Maar wat leert een kind nou eigenlijk tijdens sporten?

Les 1: Meedoen is belangrijker dan winnen

Bij de meeste sporten is onderlinge competitie een belangrijk onderdeel. Het zit in ons om te willen winnen, maar dat kan niet altijd. Verliest je kleine een keer? Dat is niet erg, want daardoor leert je kleuter of peuter op een sportieve manier omgaan met verliezen en teleurstelling. Ook later zal het teleurstellingen te verwerken krijgen, maar als je kind dit al vroeg leert, zal de verwerking op latere leeftijd gemakkelijker gaan.

Les 2: Lid zijn van een team

Wanneer je kind kiest voor een teamsport, zal het leren om verantwoordelijkheden te dragen. Bij een potje voetbal of basketbal win je namelijk pas als iedereen in het team zijn steentje bijdraagt. Haak je een keertje af? Dan heeft het hele team daar last van; daarom zal de coach erop hameren dat je bij iedere wedstrijd en training aanwezig moet zijn. Je kind wordt zo al vanaf jongs af aan een stukje verantwoordelijkheidsgevoel bijgebracht.

Les 3: Omgaan met kritiek

Tijdens het sporten wordt kinderen verteld wat goed gaat en waar punten van verbetering liggen. Deze kritiek aannemen en er iets mee doen is een belangrijke vaardigheid die het kind moet leren. In de toekomst krijg je als mens steeds vaker met kritiek te maken, daarom is het belangrijk dat je kind op jonge leeftijd leert om hiervoor open te staan en niet direct bij de pakken neer te gaan zitten.

Les 4: Het komt niet zomaar aanwaaien

Je wordt pas goed in een sport wanneer je veel traint en er moeite voor doet. Door elke week trainingen te volgen en tussendoor goed te oefenen, leert het dat je alleen je doelen bereikt als je er hard voor knokt. Doelen zijn belangrijk: een doelpunt scoren of de perfecte landing na een goede balkoefening zorgen ervoor dat je kind harder gaat trainen om nog meer van deze doelen te bereiken. Daarnaast heeft elke sport eigen regels en is het belangrijk dat je kleine leert om te gaan met deze regels. Een kind leert door sport te begrijpen dat er regels gevolgd moeten worden om iets te bereiken en dat je daar soms veel geduld voor moet hebben.

Les 6: Sporten is goed

Je kind kan tijdens de gymnastiekles en tijdens het turnen al zijn energie kwijt en blijft daarmee ook nog eens superfit! Wanneer je jouw spruit al op jonge leeftijd  duidelijk maakt dat het belangrijk is om goed voor je lichaam te zorgen, is de kans heel groot dat het zijn hele leven zal werken aan een gezonde levensstijl.

De lessen bij The Little Gym helpen kinderen om deze vaardigheden al vanaf een jonge leeftijd in een leuke omgeving te ontwikkelen. De spellen en activiteiten die wij doen zijn zo gemaakt dat de sociale ontwikkelingen gestimuleerd worden zonder dat daar een competitie aanhangt: ze spelen mét elkaar in plaats van tegen elkaar. De kleintjes leren zo om rekening te houden met anderen en worden zich hierdoor bewust van de gevoelens van leeftijdsgenootjes.

Wil jij ook dat jouw baby, peuter of kleuter zich van jongs af aan bewust wordt dat bewegen leerzaam en gezond is? Bel dan +31 20 404 07 98 of stuur ons een berichtje!

Weet jij eigenlijk wat jouw hummeltje/dreumes al kan zien (0 - 12 maanden)?

DadBaby
Vanaf volgende week besteden we hier aandacht aan in de babygym lessen voor deze leeftijdsgroepen, de ‘Hummeltjes’ (4 - 10 maanden) en ‘Dreumesen’ (10 - 18 maanden) en zijn we bezig met het herkennen van kleur. Klik hier om precies te weten te komen wat jouw hummeltje/dreumes van maand tot maand kan zien.


Kerstvakantie camps

Christmas-Camps_Facebook-image-feed_copy1

Kom plezier maken tijdens kerstvakantie!

In de kerstvakantie zijn we geopend voor kerstvakantie camps voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De camps starten op maandag 19 december en lopen tot en met vrijdag 6 januari.

Geef je nu op, plaatsen raken snel vol, klik hier om het rooster te bekijken. Voor meer informatie bel ons op 020-4040798 of mail naar klik hier 


Sinterklaas feest speciaal voor leden

St-Nicholas_Facebook_Image_News_Dutch_copy3
Op zaterdag 26 november organiseert The Little Gym speciaal voor leden een Sinterklaasfeest.

Om iedereen de gelegenheid te geven volop van dit feest te kunnen genieten hebben we het feest ingedeeld in twee tijden voor verschillende leeftijdsgroepen. 

Van 14:00 tot 16:00 zullen we de focus leggen op ouder-kind activiteiten, de leeftijdsgroep van 4 tot 36 maanden. 

Van 16:00 tot 17:30 zullen we voornamelijk activiteiten organiseren die gericht zijn op de leeftijdsgroepen 3 tot 6 jaar en 6 tot 12 jaar.

Tijdens het evenement kunnen de kinderen Sinterklaas een handje geven, klimmen en klauteren in de gymzaal, een kleurplaat kleuren en natuurlijk pepernoten eten. 

We horen graag of je bij dit super Sinterklaasfeest aanwezig bent. Geef je vóór 26 november op aan de balie, of stuur een mailtje, klik hier


Voordelen van inschrijving voor het gehele seizoen

PrekJumpingOffBeam (1)_copy
Graag informeren we jullie over de voordelen van de inschrijving voor het hele seizoen. Bij The Little Gym is het mogelijk om voor een half seizoen in te schrijven (t/m 12 februari 2017) of voor het gehele seizoen (t/m 23 juli 2017). Wij zijn blij te zien dat een groot gedeelte van onze leden reeds gereserveerd heeft tot het einde van het schooljaar!

Tot 20 november bieden we nog 5% korting op het lesgeld van het tweede deel. Indien je dus alleen voor deel 1 hebt ingeschreven is het nu dus mogelijk om alsnog de beslissing te nemen om aan alle lessen tot het einde van het seizoen deel te nemen.

Hiervoor ontvang je niet alleen 5% korting maar ook de garantie dat er plek is in de les naar keuze. Voor een aantal lessen zijn er nu al wachtlijsten en graag bieden we jullie nu al de mogelijkheid om te reserveren. Dit gaat met name om de de Mini Mensjes lessen (19-29 maanden), Bengels (3-4 jaar) en de Gangmakers/Goede Maatjes (4-5 jarigen).

Kom naar de balie en een van onze collega's zal je helpen met de reservering!


De herfstvakantie kampen komen eraan!

Friends_on_Bar (2)
Tijdens de herfstvakantie in de week van 17 t/m 23 oktober is The Little Gym open voor alle reguliere lessen. Naast de lessen bieden we ook een aantal vakantiekampen voor kinderen van 3 tot 8 jaar aan op de volgende dagen:

Maandag 17 oktober van 12.30 - 15.30

Dinsdag 18 oktober van 14.00 tot 17.00

Donderdag 20 oktober van 12.30 tot 15.30

Reserveer op tijd, de ervaring leert dat de vakantiekampen snel vol raken.


Start schooljaar 2016-2017!

A_new_season_at_TLG_NL
We hopen dat iedereen geniet van een prachtige zomer! Wij hebben een zomer vol plezier met onze drukbezochte zomerkampen. We zijn ons inmiddels ook alvast aan het bereiden op het nieuwe 2016 - 2017 schooljaar dat eind augustus weer van start gaat. We hopen jullie allemaal weer te zien!

Maandag 29 augustus starten we weer met onze reguliere lessen, het schooljaar eindigt op 23 juli. Heb je nog geen plekje gereserveerd voor je kind in een voorkeursles dan kan dat nog steeds. Bel ons op; 020-4040798 of stuur een mail; amsterdam@thelittlegym.eu

Klik hier voor het nieuwe rooster

The Little Gym Amsterdam op Facebook

Friends_on_Bar (2)
Volg ons op Facebook!!

Like onze pagina, link en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes wat betreft ons programma, het team en evenementen.Gegarandeerd veel plezier, vier je verjaardagsfeestje bij The Little Gym!

TLG_BirthdayGirl_Cake
Een verjaardagsfeestje bij The Little Gym Amsterdam is de perfecte manier om een bijzondere gebeurtenis nog specialer te maken. Elk feestje wordt geleid door 2 instructeurs. De jarige en zijn of haar vriendjes hebben The Little Gym helemaal voor zichzelf om spelletjes te doen, te klimmen en te klauteren en om leuke activiteiten te doen die speciaal voor hen zijn voorbereid.

In de vrolijke, kleurrijke omgeving zorgen de instructeurs ervoor dat het feestje helemaal gesmeerd verloopt.

Gegarandeerd veel plezier!!
Waar, oh waar zijn onze goede manieren gebleven?

FR Oh where oh where - Manners

Goede manieren zijn niet van nature in een kind aanwezig: ze worden aangeleerd. Kinderen moeten regelmatig worden herinnerd aan het belang van goede manieren. Het helpt ze om evenwichtige volwassenen te worden. De truc is om uw kind op leeftijd afgestemde manieren te leren zodat ze ook begrijpen waarom ze zo belangrijk zijn. Hieronder zes goede manieren.

1. “Dankjewel” is een woord dat ouders en begeleiders van The Little Gym niet genoeg kunnen benadrukken! Een eenvoudig bedankje kan al een krachtige boodschap van dankbaarheid zijn. Als iemand iets voor je doet, je een compliment of cadeautje geeft en der gelijke, dan is het belangrijk om altijd dankjewel te zeggen. Wanneer een kind oud genoeg is, kan het zelf een bedankbrief schrijven wanneer het een cadeau heeft ontvangen of bij vriendjes op bezoek is geweest. Met een handgeschreven bedankbrief kom je een heel eind!

2. “Alsjeblieft” is een belangrijk woord voor kinderen om te krijgen wat ze willen. Het is een goede manier om te oefenen met kinderen die nog niet kunnen praten. Als een kind iets wil dan is het belangrijk dat het een vorm van ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ laat zien door middel van een gebaar of uitdrukking.

3. “Sorry” of “Pardon”: op een bepaalde leeftijd is het belangrijk voor een kind om te leren dat het volwassenen niet mag onderbreken wanneer ze in gesprek zijn. In plaats daarvan moet een kind leren om op zijn of haar beurt te wachten. De eerder genoemde uitdrukkingen kunnen ook in het openbaar gebruikt worden als het kind bijvoorbeeld om iemand heen moet om er langs te kunnen of wanneer het per ongeluk tegen iemand op botst. Door “sorry” of “pardon” te gebruiken wordt uw kind op een positieve manier gehoord.

4. “Hallo” en “tot ziens”: begroeten en afscheid nemen zijn basiselementen voor communicatie. Kinderen horen op vroege leeftijd te leren hoe zij mensen in een ruimte kunnen begroeten of hoe zij afscheid kunnen nemen. Het leert kinderen ook hoe zij met elkaar om moeten gaan.

5. Tafelmanieren: kinderen kunnen op jonge leeftijd tafelmanieren aanleren. Vaak wordt het eerste begin gemaakt wanneer zij voor het eerst vast voedsel krijgen en dat vervolgens uitspugen of weggooien. Ingrijpen op zo een moment helpt kinderen begrijpen wat wel en wat niet acceptabel is. Als kinderen iets ouder worden is het belangrijk om ze de basis van tafelmanieren te leren: weten wanneer je bestek gebruikt, hoe je vraagt om iets aan te geven of hoe je van tafel mag. Tafelmanieren nemen kinderen een heel leven met zich mee, maar maken een maaltijd ook een stuk gezelliger voor de ouders!

6. Wees aardig voor anderen: het is belangrijk voor kinderen om aardig en positief naar anderen te zijn. Kinderen leren inzien dat gedrag én woorden pijnlijk of vervelend kunnen zijn, helpt hun te begrijpen hoe belangrijk het is om aardig te zijn.

Oefening baart kunst – blijf oefenen en uw kind herinneren dat goede manieren belangrijk zijn. Herhaal deze les zo vaak als nodig, uiteindelijk zullen zij het doorhebben en begrijpen! Een rollenspel kan ook een prima uitkomst bieden om te oefenen met verschillende sociale situaties. Goede manieren zijn waardevol dus je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!


Lieve kinderen trekken aan het langste eind

FR Nice Kids Finish First

The Little Gym helpt kinderen om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Vanuit onderzoek blijkt dat deze vaardigheden doorslaggevend kunnen zijn voor succes op lange termijn.

De wetenschap beaamt het: lieverdjes trekken aan het langste eind. Tenminste, dat wordt vastgesteld in een nieuwe studie. Daaruit blijkt dat sociaalvaardige kinderen een grotere kans hebben om een schooldiploma te behalen. Bovendien is het waarschijnlijker dat ze een vaste baan te behouden dan minder sociale kinderen.

De twintig jaar durende studie volgde meer dan 700 kinderen van de kleuterklas tot 25 jaar. Het onderzoek wijst uit dat kinderen die hoog scoren op sociaal gedrag, zoals delen, op je beurt wachten en luisteren, vier keer meer kans hebben om af te studeren dan minder vaardige kinderen. Sommige studies concluderen zelfs dat sociale vaardigheden een betere indicator zijn voor een succesvol leven dan academische vaardigheden.

Positieve sociale vaardigheden kunnen tijdens de kindertijd aangeleerd en verbeterd worden.

Lessen bij The Little Gym helpen kinderen om deze vaardigheden te ontwikkelen in een leuke omgeving, die een alternatieve context voor leren biedt. Spellen zijn afgestemd om sociale ontwikkeling te stimuleren binnen een niet competitieve omgeving waarin kinderen mét elkaar spelen in plaats van tegen elkaar. Zo leren de kleintjes om meer rekening te houden met anderen en worden ze bewust van de gevoelens van anderen om zich heen. Dit maakt ze welwillend om samen te werken en zo een gezamenlijk voordeel te behalen. Deze essentiële vaardigheden helpen kinderen om op een sociale en positieve manier met elkaar om te gaan. Zo groeit een evenwichtig kind op tot een evenwichtige volwassene.


De voordelen van taken, klusjes en karweitjes

Benefits-of-Chores

Hebben kinderen baat bij huishoudelijke taken? Volgens een artikel uit Wall Street Journal zijn kinderen die huishoudelijke klusjes uitvoeren beter in staat om “een blijvend bewustzijn van meesterschap en verantwoordelijkheid te behouden en zelfvoorzienend te zijn.” Welke ouders gunnen hun kind dat gevoel niet?

In hetzelfde artikel wordt ook vastgesteld dat kinderen die rond het derde of vierde levensjaar met taken beginnen een hogere kans hebben om positieve relaties met hun familie te ontwikkelen, academisch beter presteren en een groter inlevingsvermogen hebben. Heeft u nog meer redenen nodig? Bekijk de volgende vijf tips om u kind actief te laten helpen met huishoudelijke klusjes:

1. Zet muziek aan tijdens het schoonmaken of terwijl zij het speelgoed opruimen. Met muziek is het voor iedereen leuker.

2. Kinderen zijn gek op spelletjes – zet een timer aan om kinderen te motiveren om een taak zo snel (en efficiënt) mogelijk af te maken.

3. Ga bij jezelf te raden hoe je tegenover huishoudelijke karweitjes staat – maak plezier en laat uw kinderen weten dat ze u helpen bij het huishouden.

4. Houd een takenlijst bij – als uw kind alle taken heeft afgerond kan hij of zij zelf en prijs bedenken zoals “laat opblijven”, een ijsje eten met pappa en mamma of een bezoek brengen aan het museum of de dierentuin.

5. Maak lol. Door taken leuk te maken blijft uw kind gemotiveerd om alle klusjes af te ronden.

Niet alleen nu maar ook in de toekomst Om het hele artikel te lezen, klik hier.


6 manieren om het zelfvertrouwen van uw kind te versterken

6 Ways to Build Confidence in Kids

Ouders hebben een grote invloed op hun kinderen. Als ouders kun je het zelfvertrouwen van een kind op verschillende manieren versterken. Hieronder volgen zes tips.

1. Bedenk wat voor complimenten je een kind geeft. Bemoedigende woorden hebben meer effect wanneer ze ingaan op aspecten van hun inzet of vaardigheden. Probeer deze specifiek te benoemen in plaats van een geijkt “goed gedaan”.

2. Voed de interesse van uw kind. Elk kind is uniek, als ouders of verzorgers is het uw taak om het kind vertrouwen te geven dat hij of zij nodig heeft bij de ontwikkeling van deze interesse.

3. Bied uw kind eindeloze steun en aanmoediging. Uw kind zal nooit vergeten welk gevoel u hem of haar geeft – daarom is het belangrijk om uw kind te steunen. Moedig ze aan om het beste uit zichzelf te halen!

4. Geef uw kind geen labeltje – dat kan een gevoel van beperking geven tijdens het opgroeien

5. Bied vertrouwen en laat uw kind zelf beslissingen maken 6. Leg de focus op een half vol glas – leer uw kind om optimistisch te zijn. Met een optimistische blik op het leven stelt u een kind in staat om te blaken van zelfvertrouwen! Zelfvertrouwen opbouwen begint al vroeg in het leven, het is belangrijk om uw kind een goede kans op succes te geven. Gebruik de bovenstaande tips om uw kind hierin te helpen.


Onze top 5 familiegerechten

FR Our Top 5 Family Dinners

U weet hoe belangrijk het is om uw kinderen elke avond een gezonde maaltijd te bieden en wij weten hoe moeilijk het is om kinderen te laten eten wat het beste voor ze is. Als u het patatje met kipnuggets zat bent, hebben wij hieronder een lijst met onze top 5 van gezonde gerechten samengesteld waar de hele familie van kan genieten

● Op zoek naar een manier om meer groente in het dieet van uw kind te pompen? Laten we beginnen met Spaghetti Squash and Meatballs. De saus van gepureerde groenten kan worden aangevuld met selderie, wortels en tomaat, allemaal verstopt in de saus. Als u het nog gezonder wilt maken: vervang dan het runder‐ door kalkoengehakt.

Baked Soutwestern Egg Rolls zijn gevuld met gezonde groenten, zoals zwarte bonen, spinazie en mais. Om het wat hartiger en voller te maken kunt u kipfilet toevoegen. Dit gerecht is zo lekker dat het misschien een goed idee is om de portie zo groot te maken dat uw kinderen er de volgende dag weer van kunnen eten!

● We zijn gek op hamburgers! Ouders zullen dol zijn op deze Ultimate Turkey & Black Bean Burgers. Niet alleen omdat ze met kalkoengehakt gemaakt worden, maar ook omdat ze boordevol proteïne en vezels zitten. Voeg plakjes avocado toe om dit gerecht NOG gezonder te maken.

● We zijn gek op Sesame Chicken Salad, omdat het makkelijk te maken is én een mooie afwisseling biedt van het gebruikelijke. Uw kinderen zullen zich de wortels, peultjes, kip en pasta laten smaken: helemaal in combinatie met de pindakaasdressing.

● Uw familie zal smeken om elke week Chicken Pot Pie Turnovers te maken: een leuke variatie op de traditionele chicken pot pie. Het is verrassend makkelijk te bereiden. Dit recept bestaat uit kipfilet, selderie en wortels. Maar: wees vooral niet bang om andere groenten toe te voegen...

Eet smakelijk!


Dans!

FR Just Dance - ONLY FOR GYMS OFFERING DANCE

Houdt uw kleintje van een swingend danspasje? Wist u dat dansen een hoop fysieke, emotionele en sociale voordelen biedt voor kinderen van alle leeftijden? Hier, bij The Little Gym stimuleren we creativiteit, verbeelding en zelfuitdrukking tijdens onze Danslessen voor kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Kinderen ontwikkelen al op vroege leeftijd een natuurlijk ritme. Nog voor ze hun eerste stapjes zetten, bewegen en wiegen kinderen al mee op de maat van hun favoriete liedjes. Hieronder drie voordelen van dansen:

1. Fysiek gezien is dansen een fantastische manier om in beweging te komen en wat van de ‘kinderenergie’ te verbranden – waar ze meer dan genoeg van hebben! Dansen is ook goed om op een unieke manier te oefenen met beweging, coördinatie en kracht. Bij het dansen wordt het hele lichaam gebruikt, niet alleen specifieke lichaamsdelen – dat maakt dansen tot een effectieve manier om in beweging te blijven.

2. Dansen is een gezonde manier voor kinderen om emoties te uiten. Of uw kind nou blij, opgewonden, boos of verdrietig is: dansen helpt om uiting te kunnen geven aan emoties. Vaak hebben kinderen moeite met emoties op een verbale manier te uiten en zo biedt dansen een positief en veilig alternatief.

3. Sociaal gezien helpt dansen kinderen om met elkaar in contact te komen, maar ook om ruimtelijk inzicht te krijgen. Door dansen een sociale aangelegenheid te maken, leren kinderen hoe zij met elkaar om kunnen gaan, een paar nieuwe danspasjes en ze hebben meteen een hoop lol!

Dansen is een perfecte manier om uw kind in beweging te krijgen, emotioneel welzijn te stimuleren en natuurlijk om lol te maken. Of u nu thuis danst, in de auto of bij The Little Gym, het is belangrijk om dansen tot een dagelijkse routine te maken voor uw kind. Dus... Zet een liedje op en voetjes van de vloer!

Klik hier om meer over onze danslessen te lezen: http://www.thelittlegym.com/Pages/dance.aspx


Sta op en kom in beweging!

FR Get Up and Get Moving

Tijden veranderen en het wordt steeds moeilijker om onze kinderen betrokken, blij en, tja... Bezig te houden. Ik weet dat ik niet de enige ben die een televisie, computer of tablet heeft gebruikt om mijn kinderen af te leiden en een half uurtje van rust te hebben...

Het is ook niet makkelijk. En als ouders weten we dat, maar worden onze kinderen niet teveel aan technologie blootgesteld? Volgens The American Academy of Pediatrics (AAP) besteden kinderen gemiddeld zeven uur per dag aan media zoals televisies, computers, het internet, computerspelletjes en mobiele telefoons. De digitale wereld wordt steeds invloedrijker en daarmee groeit het belang voor kinderen om in beweging te blijven ook.

Dus, hoe kunt u uw kind stimuleren om in beweging te blijven? Laat zien dat beweging leuk is! Beweeg met de hele familie door een avondwandeling te maken, te joggen of een potje te voetballen in de tuin. U kunt uw kind natuurlijk ook buitenshuis in beweging krijgen zoals bij The Little Gym, om een waardering voor beweging en een actieve levensstijl te creëren. Of je nu rent, springt of duikelt: kom in beweging met uw kind om een basis te leggen voor een leven vol met gezonde gewoontes.


Het belang van voorlezen

FR The Importance of Reading Aloud

Dat voorlezen leuk is, dat weten we allemaal – maar wist u ook dat het een positief effect heeft op de huidige en toekomstige ontwikkeling van uw kind? Volgens recent onderzoek van Time Magazine bevordert het voorlezen de ontwikkeling van het hersengebied dat verantwoordelijk is voor taal. Dezelfde studie concludeert dat voorlezen ook helpt om de woordenschat te vergroten en om de band tussen ouder en kind te versterken. Heeft u nog meer redenen nodig?

Bekijk de volgende vier tips om van voorlezen een dagelijkse gewoonte te maken:

1. Lees uw kind voor bij het opstaan en naar bed gaan. Door gezette tijden vrij te maken ontstaat een dagelijkse routine waar u en uw kind nog lang profijt van zullen hebben.

2. Zorg dat er overal in huis boeken te vinden zijn: in de slaapkamer, badkamer, woonkamer en zelfs in de keuken! Hoe meer uw kind in aanraking komt met boeken, hoe meer het gestimuleerd wordt om te lezen.

3. Introduceer steeds nieuwe boeken. Ga samen naar de bibliotheek en laat uw kind verschillende boeken ontdekken; uw kind zal het leuk vinden om elke week een nieuw boek te kiezen.

4. Het belangrijkste: maak lezen leuk! Gebruik gekke stemmetjes voor verschillende personages of acties. Dit helpt uw kind om de aandacht vast te houden en zorgt natuurlijk ook voor een giechel (of twee)...


Stimuleer Bij kinderen concentratievermogen, geheugen, zelfbeheersing en het stellen van doelen stimuleren door fysieke inspanning

FR Physical Activity can Boost a Child

Iedereen weet dat fysieke inspanning een essentieel onderdeel is van een gezonde levensstijl, maar wist u dat het ook de ontwikkeling van kinderhersenen stimuleert? Uit resultaten van verschillende studies blijkt dat dagelijkse, intensieve fysieke inspanning de ontwikkeling van concentratievermogen vergroot, net als geheugen, zelfbeheersing, strategisch inzicht en doelen stellen.

In het algemeen worden deze vaardigheden tijdens het basisonderwijs razendsnel ontwikkeld en nemen tijdens adolescentie in vaart af [1] inspanning, hoe meer de vaardigheden zich ontwikkelen en verankeren. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die zichzelf pushen om harder te rennen en zo leren dat ze wie ‘het’ is kunnen vangen. Of denk aan kinderen die eindeloos een balletje trappen en ondanks hun frustraties leren dat oefening kunst baart.

Een onderzoeker suggereert dat:

...In een periode waarin de nadruk wordt gelegd op het voorbereiden van een kind op het afnemen van toetsen, zou deze studie bestuurders goede redenen moeten geven om te investeren in lichamelijke opvoeding en fysiek uitdagende gymlessen, zelfs als dat ten koste van reguliere lesuren gaat. De tijd die men besteedt aan sportactiviteiten op school gaat niet ten koste van academische prestaties en kan deze zelfs verbeteren.[2]

Dus, wat kunt u doen om de hersenen van uw kind door middel van beweging te stimuleren?

● Train met de familie voor een sponsorloop van een goed doel

● Vier bijzondere gelegenheden zoals een verjaardag met een fysieke activiteit; bijvoorbeeld met een wandeling, een potje voetbal of een fietstocht

● Dans, speel tikkertje, touwtje springen of een videospel waarin je moet dansen

● Kom in beweging bij The Little Gym  

1 Davis PhD, Catherine L, and Norman K Pollock Phd. "Does Physical Activity Enhance Cognition and Academic Achievement in Children? A Review." Medscape. http://www.medscape.org/viewarticle/764365 (accessed February 6, 2014)

2 Tomporowski, P.D., Lambourne, K., & Okumura, M.S. (2011). Physical activity interventions and children’s mental function: An introduction and overview. Preventive Medicine, 52(Suppl.1):S3‐ S9.


Kinderartsen adviseren ouders om dagelijks voor te lezen

Pediatricians Call for Parent to Read to their Children Everyday

Leest u uw kinderen dagelijks voor? Naar aanleiding van meerdere studies die het belang van voorlezen onderzochten, kondigt The American Academy of Pediatrics (Amerikaanse academie voor kindergeneeskunde) een nieuw beleid aan waarin ouders worden opgeroepen om hun kinderen dagelijks voor te lezen.

Door uw kind vanaf de geboorte voor te lezen of samen te zingen en praten kunt u de taalontwikkeling aanzienlijk beïnvloeden. Tijdens de eerste drie levensjaren zijn kinderhersenen vergelijkbaar met een spons: ze absorberen meer informatie en groeien harder dan in elke andere periode van hun leven. Om ontwikkeling te stimuleren en om uw kind een goede kans op een succesvol leven te bieden, is het van groot belang om zo vroeg mogelijk te beginnen met ‘converseren’.

Om de ontwikkeling van uw kind een boost te geven raadt The American Academy of Pediatrics ouders aan om de vijf punten van Vroegtijdig Onderwijs voor Kinderen te gebruiken:

● Lees samen – lees uw kind DAGELIJKS voor, vanaf de geboorte. Dit stimuleert de taalontwikkeling

● Speel, zing, rijm en praat met elkaar

● Een routine en gereguleerde dagindeling voor eten, spelen en slapen helpt uw kind begrijpen wat er van hem / haar verwacht wordt en wat hij / zij kan verwachten

● Beloningen voor alledaagse successen – lof uitspreken is al een geweldige beloning!

● Relaties die wederkerig, zorgzaam en langdurig zijn

Dagelijks voorlezen biedt uw kind veel voordelen om de woordenschat en spreekvaardigheid te vergroten. Gebruik de vijf punten van Vroegtijdig Onderwijs voor Kinderen van The American Academy of Pediatrics om uw kind vanaf de geboorte een boost te geven in de ontwikkeling.


Laat de fantasie van uw kind de vrije loop!

FR Let your Childs Imagination Run Wild

Fantasierijk spelen is meer dan een spelletje. Sterker nog: jonge kinderen leren door zich in hun fantasie uit te drukken. Stelt u zich een kind voor dat een pop of pluche dier verzorgt of een kind in de rol van een reddende brandweerman. Deze kinderen spelen scenario’s na uit het echte leven. Door het naspelen kan een kind verschillende rollen aannemen en leert het om sociale vaardigheden op te doen, probleemoplossend te denken, te communiceren en inlevingsvermogen te ontwikkelen.

Hoe kunt u de fantasie van uw kind stimuleren? Door mee te doen! Bestudeer waar uw kind interesse in heeft, ga tegenover uw kind zitten en imiteer hem of haar. Houd het simpel en doe het om en om. De kans is groot dat uw kind u begint na te doen. Laat de fantasie van uw kind de vrije loop en speel vandaag nog mee!