Translate
blogHeader
Fresh ideas, insights, and tips

  Local News 

Alléén voor leden: De voorrangsinschrijving voor het volgend schooljaar gaat van start!!

Facebook_Priority-enrolment_1200x1200px_Dutch (2)

Aanstaande zaterdag 27 mei starten we met de voorrangsinschrijving voor het volgend 2017-2018 schooljaar. Tijdens de twee weken voorrangsinschrijving van zaterdag 27 mei tot en met zondag 11 juni hebben alléén leden de mogelijkheid om zich in te schrijven in een les en dag naar keuze afhankelijk van de beschikbaarheid. Houd er rekening mee, wie het eerst komt wie het eerst maalt. Na zondag 11 juni is inschrijving ook mogelijk voor nieuwe leden en wachtlijsten.

 

Schrijf je nu snel in voor het nieuwe 2017-2018 schooljaar om er zeker van te zijn dat je een plekje in je voorkeursles hebt.

 

Bekijk het nieuwe lesrooster hier.

 


De zomer komt eraan, geef je nu op voor ons zomerprogramma!

Facebook_image_Summer-Camps_SQC_copy1
Altijd een feest! Tijdens schoolvakanties hebben uw kinderen plezier in een warme en veilige omgeving. Onze themaprogramma’s bestaan uit hindernisbanen, groepsactiviteiten, sport, spel en knutselen, passend bij de leeftijd van uw kind. Ons programma is voor kinderen van 3 tot 8 jaar.


 
De zomerkampen zijn van maandag tot en met vrijdag. Uw kind kan de hele dag komen (u zorgt zelf voor een lunchpakket) of halve dagen van 9 tot 12 uur en/of van 1 tot 4 uur. Een tussendoortje (gezonde snack, fruit en vruchtensap) in de ochtend en middag zijn inbegrepen.


 
Tijden:
Maandag tot en met donderdag:
9:00 tot 12:00 en 13:00 tot 16:00

 

Vrijdag:
9:00 tot 12:00

Bekijk het rooster en de thema's voor de zomer camps hier


ZOMERLESSEN
Gedurende de bovengenoemde zomerperiode bieden we naast de zomerkampen een aantal van onze reguliere lessen aan. Voor kinderen van 19 tot 36 maanden zijn er lessen op dinsdag, vrijdag en zaterdag. Voor kinderen van 10 tot 18 maanden en 3 tot 5 jaar zijn er lessen op de zaterdag. De lessen kunnen tijdens de 5 zomerweken naar voorkeur worden ingepland en per les worden betaald. 

 

Bekijk het lesrooster voor onze lessen in de zomer hier


Nieuw bij The Little Gym Amsterdam....Power Play!

PrekCirclelaughing_copy
Bij The Little Gym Amsterdam weten we dat lichamelijke activiteit grote voordelen biedt voor kinderen. Het is dan ook geen verrassing dat een recente studie bevestigd dat lichamelijke activiteit de ontwikkeling van de hersenen bevordert. Zeker de delen van de hersenen die een belangrijke rol spelen bij het uitvoeren van bewegingen. Daarom hebben we een nieuw programma ontwikkelt speciaal ontworpen om kinderen alle voordelen mee te geven die je krijgt van het spelen.

Power Play! Power play bestaat uit leeftijdsgerichte activiteiten en spelletjes die verschillende delen van het lichaam op een speelse wijze stimuleert. Deze activiteiten zijn ontworpen om communicatie, denkvaardigheden en teamwork te bevorderen, terwijl het zelfvertrouwen groeit en niet te vergeten de kinderen ontzettend veel plezier hebben.

Power Play is een 30 minuten durend programma met een hoge intesiteit voor kinderen van 3 tot 6 jaar om een groot deel van hun onuitputtelijke energie kwijt te raken!

We bieden een pilot aan van Power Play op de volgende dagen:


Woensdag 17 mei:

11.30 - 12.00

16.15 - 16.45

 

Vrijdag 19 mei:

17.15 - 17.45


Maandag 22 mei:
17.15 - 17.45 

 

Woensdag 24 mei:
11.30 - 12.00
15.15 - 15.45


Vrijdag 26 mei:
17.15 - 17.45


Geef je zoon/dochter vandaag nog op, voor meer informatie bel naar 020-4040798 of stuur een mail klik hier


Vriendjesweek bij The Little Gym! (*Alleen voor leden)

Social-Media_Bring-a-friend_ParentChild_1200x1200px (2)

Volgende week van maandag 1 mei tot en met zondag 7 mei is het 'Vriendjesweek' bij The Little Gym. Alle kinderen die bij The Little Gym lessen volgen mogen een vriendje meenemen om samen plezier mee te maken in de les.

 

Geef wel even door wanneer er een vriendje meekomt met je zoon/dochter naar de les door te bellen: 020-4040798 of een mailt te sturen: klik hier.

The Little Gym gesloten tijdens feestdagen

boyUpsideDown
Er komen weer een aantal feestdagen aan, The Little Gym Amsterdam zal daarom op de volgende dagen gesloten zijn:

 

Pasen: zondag 16 en maandag 17 april

Koningsdag: donderdag 27 april

Hemelvaart: donderdag 25 mei

Pinksteren: zondag 4 juni en maandag 5 juni

 

Heb je op de bovenstaande dagen les, dan kun je deze les natuurlijk op een andere dag inhalen. We helpen we je hier graag mee.


Vakantie camps in april, geef je nu op!

campsMask
Vakantie camps in april!
In april bieden we een aantal vakantiekampen voor kinderen van 3 tot 8 jaar aan op de volgende dagen:


Donderdag 20 april 12.30 - 15.30 uur
Maandag 24 april 12.30 - 15.30 uur

Reserveer op tijd, de ervaring leert dat de vakantiekampen snel vol raken.

Bel naar 020-4040798 of mail naar amsterdam@thelittlegym.eu

Paasfeest bij The Little Gym *alleen voor leden

Paashaas1

Op zondag 9 april organiseert The Little Gym een Paasfeest. Als lid van The Little Gym nodigen we je graag uit om deel te nemen aan deze actieve middag vol met plezier. Om iedereen de gelegenheid te geven volop van dit feest te kunnen genieten hebben we het feest ingedeeld in twee tijden voor verschillende leeftijdsgroepen.

 

Van 15:30 tot 16:30 uur zijn alle kinderen van 4 maanden tot 36 maanden welkom.

 

Van 16:30 tot 18:00 zijn alle kinderen van 3 tot 12 jaar welkom.

 

Geef je snel op aan de balie of via mail: amsterdam@thelittlegym.eu


The Little Amsterdam zoekt instructeurs (M/V)

Ad-_Recruitment_Portrait (9)-page-001

Ben je enthousiast, actief, gemotiveerd en zoek je een leuke en uitdagende mogelijkheid om met kinderen te werken? Dan ben jij de persoon naar wie we op zoek zijn! De vacature staat open voor vaste uren op de zaterdag en/of zondag en op invalbasis voor doordeweekse dagen.

Stuur je CV en motivatiebrief naar amsterdam@thelittlegym.eu t.a.v. Carlijn van Mosselveld.

Extra Gangmakers / Goede maatjes les op dinsdag!

PrekJumpingOffBeam (1)

Gezien de populariteit en het enthousiasme waarmee we onze leden elke week zien komen, willen we graag jullie het volgende laten weten: We gaan een extra Gangmakers / Goede maatjes (4 tot 6 jaar) les openen op dinsdag van 15.45 tot 16.45 uur! Vanaf dinsdag 28 maart is het mogelijk om deze les te volgen. Zit je zoon / dochter nu in een andere les en wil je wisselen naar de dinsdagmiddag? Laat het ons weten of kom naar de balie.

Check het volledige lesrooster hier


Grade-school night out!

classGymnasticsGradeSchool-img
Op vrijdag 17 maart van 18.30 tot 20.30 zijn alle kinderen van onze HotShots-Flips/Twisters lessen (6-12 jaar) welkom voor een super cool feestje bij The Little Gym. Het feestje zal bestaan uit verschillende, super leuke activiteiten in de gymzaal en in de lobby/verjaardagsruimte. De avond zal beginnen met het eten van pizza. Geef bij de aanmelding van je zoon/dochter even aan of deze een allergie heeft.

 

De kids zullen in ieder geval ontzettend veel plezier beleven op deze avond speciaal voor alle Grade-school groepen!

(Deze activiteit is alleen voor de 6-12 jarigen en alleen voor leden)


Vriendjesweek bij The Little Gym (*alleen voor leden)

Social-Media_Bring-a-friend_PreSchool_1200x1200px (2)
Volgende week van maandag 6 maart tot en met zondag 12 maart is het vriendjesweek bij The Little Gym. Alle kinderen die bij The Little Gym lessen volgen mogen een vriendje meenemen om samen plezier mee te maken in de les.

 

Geef wel even door wanneer er een vriendje meekomt met je zoon/dochter naar de les door te bellen: 020-4040798 of een mailt te sturen: klik hier.


Vakantie camps tijdens de voorjaarsvakantie...Geef je nu op!!

campsCamps-img

Tijdens de voorjaarsvakantie in de week van 20 t/m 27 februari is The Little Gym open voor alle reguliere lessen. Naast de lessen bieden we ook een aantal vakantiekampen voor kinderen van 3 tot 8 jaar aan op de volgende dagen:


Maandag 20 februari van 12.30 - 15.30

Dinsdag 21 februari van 14.00 tot 17.00

Donderdag 23 februari van 12.30 tot 15.30


Reserveer op tijd, de ervaring leert dat de vakantiekampen snel vol raken.

Bel naar 020-4040798 of mail naar amsterdam@thelittlegym.eu


Zoveel activiteiten om uit te kiezen

TLG_BackHandspringGirl (1)
Een nieuwe fase in het leven van je kind! Nu ze 6 jaar zijn gaat er een wereld van bewegingsmogelijkheden voor ze (en jou!) open. Het aanbod is gevarieerd en soms ook wat overweldigend. Want waar ben je naar op zoek? Misschien heb je zelf vroeger ook gehockeyd of gevoetbald en wil je graag dat je kind ook plezier aan deze sport beleefd. Of misschien gaat de hele klas op ballet en wil je kind dit ook graag. Al met al een heleboel keuzes te maken.


Je kind heeft tijdens de Gangmakers/Goede maatjes gewerkt aan een sterke basis voor de toekomst. Ze zijn sterker geworden, leniger en hun coördinatie is verbeterd. Ze hebben geleerd om samen te werken in een team. Nu hun bewegingsmogelijkheden zijn toegenomen verandert de inhoud van de lessen bij The Little Gym met hen mee.


Onze Hot Shots en Flips lessen zijn gebaseerd op het curriculum van de USA Gymastic Federation; het draait allemaal om de radslagen, handstanden en flick flacken! De focus van een Hot Shots / Flips les is het aanleren van de turnvaardigheden. De groepen worden op niveau ingedeeld en speciaal voor de kinderen die klaar zijn voor een nieuwe uitdaging hebben we de Twisters groep voor gevorderden.


Op een niet competitieve manier dagen we de kinderen uit op hun eigen niveau en is je best doen belangrijker dan de beste te zijn. Met een verhouding van 1 instructeur op 7 kinderen leren kinderen op hun eigen tempo en ontvangen ze individuele feedback.


De thema’s zijn aangepast naar de leeftijd van de kinderen waardoor ze intensiever leren samenwerken en elkaar helpen met het leren van nieuwe vaardigheden.


Je kind gaat naar school!

PreKJumping_copy

Waar blijft de tijd! Je kleintje wordt alweer 4 jaar en dat betekent; ‘School’! Waarschijnlijk is je kind er aan toe, maar ben jij dat ook? Misschien vind je het leuk om wat meer te lezen over wat jullie te wachten staat.

 

Ouders maken zich soms zorgen over het feit dat de eerste tijd op school als heel erg vermoeiend wordt ervaren. Je kind gaat immers meteen 5 dagen naar school en krijgt veel opdrachten en moet ook (misschien voor het eerst!) lang stilzitten en luisteren. Daarnaast moet je kind wennen aan de groepsdynamiek van een klas en de aandacht van de juf of meester delen met nog 28 andere kinderen. Geen wonder dat dit vermoeiend is!

 

Tijdens de Bengels les heeft je kind zich hier al op kunnen voorbereiden, door het volgen van instructies, het bij de groep blijven en het opbouwen van een vertrouwensrelatie met instructeurs.

 

Nu de verwachtingen van een schoolgaande kleuter veranderen, verandert The Little Gym mee. Onze Gangmakers/Goede Maatjes lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen van 4 jaar en ouder om de kinderen te ondersteunen in deze nieuwe fase. Deze bieden we aan na schooltijd en in het weekend.

 

Na een dag stilzitten is je 4 jarige juist op zoek naar een plek waar ze, in een reeds vertrouwbare omgeving, hun energie kwijt kunnen door lekker te bewegen en zichzelf kunnen zijn.

 

Ieder kind is anders en het ene kind heeft misschien meer tijd nodig om zich aan te passen aan het drukke weekschema dan het andere kind. Het is niet alleen een grote verandering voor je kind maar ook voor jou als ouder!


Kom naar ons Open Huis

Friends_on_Bar (1)
Een middag vol plezier, spelletjes, klimmen en klauteren en meer.

Op zaterdag 4 februari organiseert The Little Gym Amsterdam een Open Huis voor iedereen die zin heeft in een gezellige, informatieve en actieve middag. Van 14:30 tot 16:30 uur zijn jullie van harte welkom voor een hapje en een drankje en natuurlijk veel leuke sport, spel en gymnastiekactiviteiten.

Voor zowel babies, peuters, kleuters en basisschoolleerlingen (4 maanden tot 12 jaar) valt er wat te beleven. Onze instructeurs staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen. 

We kijken ernaar uit om je op zaterdag 4 februari te ontmoeten!


Vriendjesweek bij The Little Gym *alleen voor leden

Social-Media_Bring-a-friend_General_1200x1200px (1)_copy

Wist je dat het volgende van week van maandag 16 januari tot en met zondag 22 januari vriendjesweek is. Alle kinderen die bij The Little Gym lessen volgen mogen een vriendje meenemen om samen plezier mee te maken in de les. Geef wel even door wanneer je een vriendje meeneemt naar de les door te bellen naar: 020-4040798 of stuur een mailtje: klik hier.Gelukkig nieuwjaar & openingstijden deze week

HappyNewYear2017_Dutch
Allereerst willen we iedereen een Gelukkig Nieuwjaar wensen!


Gedurende deze week is The Little Gym nog gesloten voor alle reguliere lessen. Op zaterdag 7 januari starten de reguliere lessen weer. Tot die tijd is The Little Gym geopend voor vakantie camps voor kinderen van 3 tot 8 jaar.


We kijken ernaar uit om iedereen vanaf 7 januari weer in de lessen te zien!Zoveel plezier tijdens de kerstvakantie camps, kom je ook?

15622516_10154208266512473_1471442177741816954_n_copy

Al plannen voor de kerstvakantie?

Tijdens de kerstvakantie bieden we camps aan voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Afgelopen week hebben de kinderen al veel plezier gemaakt en zelf een eigen The Little Gym kerstboom in elkaar gezet. 

Ben je benieuwd naar het lesrooster klik hier en voor meer specifieke informatie bel ons op 020-4040798.


Tot in de kerstvakantie!!


Weet jij eigenlijk wat jouw hummeltje/dreumes al kan zien (0 - 12 maanden)?

DadBaby
Vanaf volgende week besteden we hier aandacht aan in de babygym lessen voor deze leeftijdsgroepen, de ‘Hummeltjes’ (4 - 10 maanden) en ‘Dreumesen’ (10 - 18 maanden) en zijn we bezig met het herkennen van kleur. Klik hier om precies te weten te komen wat jouw hummeltje/dreumes van maand tot maand kan zien.


Kerstvakantie camps

Christmas-Camps_Facebook-image-feed_copy1

Kom plezier maken tijdens kerstvakantie!

In de kerstvakantie zijn we geopend voor kerstvakantie camps voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De camps starten op maandag 19 december en lopen tot en met vrijdag 6 januari.

Geef je nu op, plaatsen raken snel vol, klik hier om het rooster te bekijken. Voor meer informatie bel ons op 020-4040798 of mail naar klik hier 


Sinterklaas feest speciaal voor leden

St-Nicholas_Facebook_Image_News_Dutch_copy3
Op zaterdag 26 november organiseert The Little Gym speciaal voor leden een Sinterklaasfeest.

Om iedereen de gelegenheid te geven volop van dit feest te kunnen genieten hebben we het feest ingedeeld in twee tijden voor verschillende leeftijdsgroepen. 

Van 14:00 tot 16:00 zullen we de focus leggen op ouder-kind activiteiten, de leeftijdsgroep van 4 tot 36 maanden. 

Van 16:00 tot 17:30 zullen we voornamelijk activiteiten organiseren die gericht zijn op de leeftijdsgroepen 3 tot 6 jaar en 6 tot 12 jaar.

Tijdens het evenement kunnen de kinderen Sinterklaas een handje geven, klimmen en klauteren in de gymzaal, een kleurplaat kleuren en natuurlijk pepernoten eten. 

We horen graag of je bij dit super Sinterklaasfeest aanwezig bent. Geef je vóór 26 november op aan de balie, of stuur een mailtje, klik hier