Translate
ourStoryHeader
  
Wie zijn wij bij

THE LITTLE GYM Amsterdam

 
  

CarlijnMCarlijn

Gym director

Wat is je favoriete The Little Gym verhaal?

- Elke dag maak ik weer nieuwe, favoriete momenten mee. De kinderen en ouders geven zoveel waardering en positiviteit.Kinderen zijn heel oprecht en eerlijk en daardoor zijn er elke dag weer nieuwe verrassende momenten waardoor ik moet lachen en vrolijk wordt. Ik hou echt van mijn werk bij The Little Gym, er is geen één dag hetzelfde.

Hoe raakte je geïnteresseerd in sport?
- Toen ik 4 was ben ik begonnen met ballet en gym. Al snel werd ik geselecteerd voor de selectie bij mijn turnvereniging. Tot mijn 12e heb ik op wedstrijd niveau geturnd. In groep 8 werd ik door mijn moeder meegenomen naar een balletvoorstelling van het Scapino ballet. Ik wilde net als de dansers ook op het podium staan als danseres. Ik besloot direct auditie te doen voor de dansacademie en werd hier aangenomen. Vanaf groep 8 ging ik na school 3x in de week naar de dansacademie waar ik verschillende soorten dans beoefende. Ik ben hiermee verder gegaan en heb mij havo jaren gecombineerd met de dansacademie. Als vervolg hierop heb ik de HBO Musicaltheater opleiding afgerond.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
- In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden/familie af te spreken, te lunchen, dineren, hardlopen, uitgaan en shoppen. Ik houd ook erg van snowboarden en ga minstens 1x per jaar op wintersport.

​Wat kan je niet zonder leven?
- Ik zou niet zonder mijn familie en vrienden kunnen en in het bijzonder mijn moeder. Mijn moeder is mijn alles en is erg dierbaar voor mij.

Waar heb je gewoond?
- Ik ben geboren in Waalwijk en woon vanaf mijn 21ste in Amsterdam.

  

AnniekGAnniek

Program director

Wat is je favoriete The Little Gym verhaal?

- Pff, dat is een moeilijke en een gemakkelijke. In de loop der jaren heb ik zoveel geweldig en verbazingwekkende dingen met kinderen en ouders mogen ervaren. Ik heb talloze voorbeelden van verhalen vol gelach, trotse gezichten wanneer kinderen eindelijk iets bereiken, hartverwarmende verhalen van ouders en ga zo maar door. Om een te kiezen is echt moeilijk. Wilt u een bepaald verhaal horen, kom dan gerust even naar me toe.


Hoe raakte je geïnteresseerd in sport?

- Dat ging eigenlijk vanzelf. We hadden een grote tuin en zo gauw ik kon lopen, was ik in de tuin te vinden. Ik speelde, rende, klom, rolde en stopte niet meer. Toen ik 4 ben ik begonnen met turnen en ben dit tot ik volwassen was blijven doen. Op mijn zestiende ben ik begonnen met het assisteren van trainers en later werd ik zelf coach. Ik vond dat zo veel, heb ik besloten om een leraar lichamelijke opvoeding worden, zodat ik altijd sport kon doen en te onderwijzen.


Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?

- Een heleboel verschillende dingen, het lezen van een boek, plezier maken met vrienden, uit eten gaan, en vooral het verkennen van de wereld en reizen.


Wat kan je niet zonder leven?

- Mijn vrienden en familie. Ik heb mensen om me heen om alle grote dingen die gebeuren in het leven te delen.


Waar heb je gewoond?

- Dat is al een behoorlijk lange lijst. Ik ben geboren in Zwartemeer (Drenthe). Daarna ben ik verhuisd naar Groningen voor mijn eerste studie. Voor mijn tweede studie verhuisde ik naar Amsterdam. Twee jaar geleden kocht ik een huis in Haarlem, dus de komende jaren ik zal niet bewegen. Tijdens mijn studietijd heb ik een aantal langere stages in het buitenland; Curacao, Amerika en de Tsjechische Republiek.

  

AnnemiekJAnnemiek

Instructeur

Wat is je favoriete The Little Gym verhaal?

- Heb je even… In de 12 jaar dat ik bij The Little Gym werk heb ik veel leuke mooie dingen meegemaakt. Ieder kind weet me te raken en ik geniet van elke glimlach en trots moment. Het meest blijven me de verhalen bij waarbij we een verschil maken, zoals bijvoorbeeld dat van een meisje met een sterke faalangst tegen een ander kind horen zeggen dat het niet erg is als je het nog niet kan en dat je beter wordt door te oefenen. We maken niet alleen verschil voor de kinderen, ook voor de ouders. Zo heb ik diverse vriendschappen zien ontstaan die ook bleven nadat de kinderen gestopt zijn met gymmen. Je weet dat je het goed doet als de ouders een spontane vrijdagmiddagborrel organiseren in de lobby.

Hoe ben je in sport geïnteresseerd geraakt?
- Als zesjarige mocht ik met een vriendinnetje mee naar een gymles want ik stond meer ondersteboven in een radslag of handstand dan op mijn voeten (mijn ouders werden er gek van).Ik was meteen verkocht en al snel mocht ik vaker in de week trainen. Tot mijn 18e heb ik wedstrijden geturnd, daarna heb ik mijn lesbevoegdheid binnen de turnbond gehaald en ben ik doorgegaan met het lesgeven bij een turnvereniging. Nadat ik gestopt ben met turnen ben ik een Indonesische vechtsport gaan doen gebaseerd op bewegingen van vier dieren: aap, tijger, slang en kraanvogel, poekoelan kung fu. Hierin kan ik mezelf uitdagen en mijn energie kwijt. Inmiddels doe ik dit ook al weer jaren en heb mijn zwarte band gehaald.

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?
- Wanneer ik een moment voor mezelf heb en niet met mijn dochter Lynn bezig ben dan vind ik het leuk om achter de naaimachine te kruipen en een jurk of een tas te maken. Ook vind ik het leuk om een voorstelling in theater te bezoeken of een goed boek te lezen.

​Waar kun je niet zonder leven?
- Zoals elke ouder zal zeggen: mijn kind. Daarnaast zijn mijn familie en vrienden ook erg belangrijk. Verder maakt mooi weer, lekker eten en drinken, goed gezelschap en zelf sporten het verschil tussen een gewoon en een goed leven.

Waar heb je gewoond?
- Geboren in een Amsterdam’s ziekenhuis, mocht ik na een paar dagen naar huis in Uithoorn. Op mijn vierde zijn we verhuisd naar Hoofddorp waar ik opgegroeid ben. Tijdens mijn studie ben ik naar Amsterdam verhuisd en heb daar op verschillende plekken gewoond. Sinds 2012 ben ik een “mug” en woon ik met veel plezier in Haarlem.

  

DeniseRDenise

Instructeur

Wat is je favoriete The Little Gym verhaal?
- Ik geniet van elk moment bij TLG. Iedere les wordt ik blij van alle vrolijke gezichtjes van de kinderen. Vooral als een kindje een oefening moet doen die hij/zij eng vindt en die dan toch durft te doen of een oefening die lastig is uit te voeren en die ze na een aantal keer oefenen door hebben en de controle over het lichaam hebben. Het moment van trots en blijdschap is het leukste wat je als instructeur kan mee beleven met de kinderen en ouders.

Ik kan niet 1 favoriet moment kiezen, maar heb wel een aantal korte WOW momentjes:
* Een vader van een mini komt trots naar mij toe om te vertellen dat zijn zoontje als een echt aapje kan hangen aan de rekstok, na weken lang proberen!
* Ouders van een dreumes die zijn eerste “losse” stapjes zet tijdens mijn les. De lach en trots op het gezicht van de ouders is geweldig om te zien.
* Tijdens een bengels les vertelde een meisje: weet je wat papa vandaag heeft gedaan? Hij heeft een broodje met chocoladepasta gegeten als ontbijt terwijl het niet eens weekend is! Haha, betrapt :)

Alle geluksmomenten en leuke verhalen van de kinderen van alle leeftijden maken het werk bij TLG iedere dag weer verassend en bijzonder om deze gebeurtenissen te mogen delen met de ouders,nannies en kinderen.

Hoe raakte je geïnteresseerd in sport?
- Vanaf mijn vierde ben ik al aan het sporten. Ik ben begonnen met balletles, maar al snel ging in op turnen. Ik vond het turnen zo leuk omdat je allerlei oefeningen kon doen met je lichaam en ik werd steeds beter door te blijven oefenen. Ik heb tot mijn 19de op wedstrijd niveau geturnd en heb ook gekozen voor de studie bewegingswetenschappen. Tot op de dag van vandaag hou ik er van op te blijven sporten, je krijgt er positieve energie van ook al ben je soms fysiek uitgeput :-).

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
- Op mijn vrije dagen ga ik graag zwemmen, met vrienden gezellige dingen te doen of hou ik ervan om lekker warm ingepakt op de bank een boek te lezen.

Zonder wat kan je niet leven?
- Sunshine.

Waar heb je gewoond?
- In 2014 heb ik een half jaar in China gewoond en ben ik actief geweest als bewegingstherapeut in een weeshuis, special need center en een weefdorp. Voor de rest van mijn leven woon ik in Ouderkerk aan de Amstel, waar ik ook ben opgegroeid.
  

JoriekeMJorieke

Instructeur

Wat is je favoriete The Little Gym verhaal?

- In een Bengels les is het tijd voor de uitleg van het eerste stationnetje. Het groepje kinderen van 3 jaar zit met de gezicht de verkeerde kant op en ze letten op hele andere dingen, waarop ik zeg: “draaien jullie allemaal even je neus naar mij” en waarop zij allemaal letterlijk… aan hun neus gaan draaien!!

Hoe raakte je geïnteresseerd in sport?
- Toen ik klein was ben ik zelf natuurlijk begonnen met kleutergymnastiek en zo heb ik deze sport gedaan tot mijn 17e.Ik vind het altijd al belangrijk om te letten op een gezonde leefstijl en daarbij hoort natuurlijk sporten. Zelf heb ik de opleiding “Sport en bewegen, Leefstijl en gezondheid” gedaan en sporten is gewoon goed voor je. Ik word er gelukkig van!

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
- In mijn vrije tijd ben ik het liefst bij de mensen van wie ik hou;mijn familie en vrienden. Dan ga ik graag naar de bioscoop, een dagje weg, lekker sporten of gewoon op de koffie. Ik plof soms ook gewoon op de bank met een serie of een leuk boek.

Zonder wat kan je niet leven?​
- Ik kan niet zonder mijn waterkoker, ik hou van thee! En mijn hardloopschoenen, ik moet echt soms even de deur uit om een rondje te rennen. En… mijn familie kan ik ook eigenlijk niet missen!

Waar heb je gewoond?
- Ik ben zelf geboren in Creil, dat is een klein dorpje in het noorden van Flevoland. Daarna ging ik een studie volgen in Haarlem en daar heb ik 4 jaar met heel veel plezier gewoond. Nu woon ik alweer bijna twee jaar in Amsterdam. En wie weet waar ik allemaal nog meer ga wonen…

  

BoyKBoy

Instructeur

Wat is je favoriete The Little Gym verhaal?

- In de twee jaar dat ik hier nu les geef heb ik zo veel leuks mee mogen maken, dat het lastig is om mijn favoriete verhaal te kiezen. Een verhaal wat me altijd bij zal blijven is dat van een moeder die mij een foto stuurde van haar zoontje. Hij had van LEGO The Little Gym nagebouwd, met alle toestellen en dus ook inclusief Meester Boy; Geweldig!

Hoe raakte je geïnteresseerd in sport?
- Toen ik 4 jaar oud was ben ik op gym gegaan, wat later veranderde in jongensturnen. Ik vond dat zo leuk dat ik vanaf de middelbare school meerdere uren per week ben gaan trainen.Bij het turnen vond ik het springen het leukste onderdeel en ik heb later de switch gemaakt naar het teamgym ook wel minitrampoline springen genoemd. Ik vond de sport zo leuk dat ik naast het beoefenen van de sport ook er in ben gaan lesgeven en heb zo van mijn hobby mijn werk kunnen maken.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
- In mijn vrije tijd vind ik het allerleukste om trampoline te springen.

​Zonder wat kan je niet leven?
- Ik zou niet zonder mijn vriendin en vrienden kunnen. Zij steunen me altijd in alles wat ik doe. Daarnaast zou ik ook niet kunnen leven in een wereld waar ik niet met mijn favoriete sport bezig zou kunnen zijn, of het nu het zelf oefenen ervan is of het lesgeven er in.

Waar heb je gewoond?
- Ik ben geboren in Harenkarspel, daarna verhuisd naar Heerhugowaard maar woon nu sinds 10 jaar in Langedijk.

 

SandraBSandra

Instructeur

Wat is je favoriete The Little Gym verhaal?

- Leuke momenten blijven zich bij The Little Gym altijd aanvullen, de uitspraken van de kids hebben hier een groot aandeel in. ‘Ik kan al zonder evenwicht over de balk lopen!’ Hij bedoelde natuurlijk dat hij mijn hulp niet meer nodig had. Ik kan er een boekje mee vol schrijven!

Hoe raakte je geïnteresseerd in sport?
- Als kind hebben mijn ouders mij op gym gezet en dat ben ik daarna jaren blijven doen. Vanaf mijn 16e ben ik gestopt met turnen zelf, omdat ik tijdens de lessen meer aan het vangen was dan dat ik zelf aan het trainen was. In deze tijd ben ik ook enthousiast geworden om zelf les te gaan geven en me te verdiepen in alles wat hierbij komt kijken.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
- In mijn vrije tijd sport ik graag. Met mijn fitnessabonnement doe ik voornamelijk mee aan de groepslessen. Denk aan zumba, steps en bootcamp. Het weekend vul ik graag met het samenzijn met mijn vrienden. Een avondje stappen, een bioscoop pakken, lekker de stad in of met z’n allen op de bank bijkletsen.

​Zonder wat kan je niet leven? ​
- Waar ik niet zonder kan leven zijn (heel cliché) mijn vrienden en familie. Zij zorgen natuurlijk voor de nodige ontspanning en gezelligheid.

Waar heb je gewoond?
- Op het moment woon ik in Wervershoof, een dorpje aan de rand van het IJsselmeer. Geboren en getogen, met een tussenperiode van een half jaar waarin ik naar Portugal ben gegaan. Ik heb daar mijn minor van mijn opleiding Sport en Bewegen, Leefstijl en Gezondheid gevolgd.

 

TamNTam

Instructeur

YWat is je favoriete The Little Gym verhaal?

- Dat je de zelfvertrouwen ziet groeien bij kinderen. Bengels die eerst niet weg willen bij papa of mama en na enkele weken lekker met je les meedoen of gewoon lekker rondgaan in de zaal terwijl papa en mama buiten zitten kijken.

Dit soort dingen geven mij een goed gevoel, en het is een eer om dat mee te mogen maken. Om een voorbeeld te geven: een verlegen jongetje die in het begin heel voorzichtig is en heel rustig.Waarbij mama de eerste paar lessen aan zijkant moet zitten.

Zijn zelfvertrouwen zien groeien, hem steeds meer dingen zien proberen en doen. Hij gaf heel netjes aan als hij iets niet durfde, maar als ik rustig ging uitleggen dat ik hem zou helpen en dat we het samen zouden gaan doen, wilde hij alles wel proberen.En wanneer het echt nog te eng was dan zei hij meteen ‘ niet nog een keer’ En wanneer kinderen eindelijk een vaardigheid zelf kunnen, dat ze je blijven roepen om je de vaardigheid te laten zien.

Hoe raakte je geïnteresseerd in sport?
- Voor zover ik het me kan herinneren heb ik me altijd bezig gehouden met sport. Toen ik nog klein was had ging ik vaak met vrienden voetballen of basketballen, we speelden verstoppertje, tikkertje, blikkietrap of iemand is hem niemand is hem. Als ik erover nadenk was ik wel heel vaak aan het rennen. Daarnaast heb ik altijd wel aan sport gedaan en dit kwam voornamelijk door mijn oma, die vond het belangrijk dat wij, mijn broertje, zusje en ik, gingen sporten. Hierdoor in mijn liefde voor sporten gegroeid en heb ik altijd gesport.

Wat vind je leuk om te doen in je vrije tijd?
- Als het mogelijk was, dan zou ik in mijn vrije tijd het liefst gaan snowboarden, wakeboarden, klimmen, paintballen, airsoft of lekker op mijn motor rijden :) Maar ik hou er ook van om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. En soms even helemaal niks en dan zien wat de dag brengt.

Zonder wat kan je niet leven?
- Naast eten en drinken, moet ik zeggen mijn vriendin (kinkt cheesy, i know). Ik heb gemerkt dat ik heel makkelijk kan leven met de spullen die ik heb in een backpack, en dat is vaak kleding en toilet spulletjes. Had voorheen nooit heimwee en begreep nooit waar mensen het over hadden. Als het moet kan ik zonder alle moderne apparaten, slapen kan ik overal en enkele weken zonder sporten kan ik ook. Maar enkele dagen zonder mijn vriendin wordt vervelend. Dus weet niet hoe het zal zijn zonder haar.

Waar heb je gewoond?
- Ik heb altijd in Purmerend gewoond. Ben wel eens 4 weken of meer in Vietnam en Amerika geweest, wat heel erg fijn was maar voor zover ik weet heb ik altijd in Purmerend gewoond. Ik was 14 maanden toen ik vanuit Indonesië naar Nederland kwam.Heb van mijn ouders begrepen dat we enkele maanden in Apeldoorn hebben gewoond. Maar het eerste wat ik mij kan herinneren is een flat in Purmerend.